Haber

Gençler Basketbol Şampiyonlar Ligi final heyecanı

Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen Gençler Basketbol Şampiyonlar Ligi finalinde TOFAŞ ile Bosna Hersek temsilcisi Igokea M:Tel karşılaşacak.

TOFAŞ Kulübü’nün ev sahipliğinde Bursa’da düzenlenen ve 8 ülkeyi temsil eden 10 Basketbol Şampiyonlar Ligi kulübünden 18 yaş altı takımların katıldığı turnuvada final heyecanı bu akşam yaşanacak.

Basketbol Şampiyonlar Ligi Üst Yöneticisi Patrick Comninos, TOFAŞ’ta saat 20.00’de başlayacak final maçı öncesi SporSalonda düzenlediği basın toplantısında etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen Türkiye Basketbol Federasyonu ve TOFAŞ Spor Kulübü yetkililerine teşekkür etti.

Gençler Basketbol Şampiyonlar Ligi’nin kendileri için yeni ve ilk kez düzenlenen bir turnuva olduğunu belirten Comninos, şunları kaydetti:

“Bu turnuva Basketbol Şampiyonlar Ligi’ndeki vizyonumuzu tamamlaması ve genç oyuncuların yetişmesine katkı sağlaması açısından çok önemli. Bursa’ya gelmemiz çok anlamlı oldu. Çünkü buradan çok takviye alıyoruz. Ağır bir maç aldık. hem şehirden hem halktan hem kulüpten destek.Tofaş bu akşam Bursa’da final oynayacak.Bu da burada genç oyuncuların ne kadar geliştiğini ve onlara ne kadar önem verildiğini gösteriyor.Bugün burada olmaktan dolayı çok mutluyuz. Bu kupayı şampiyona teslim edeceğiz. Bu kupa hakkında bir şey söylemem gerekirse yeni bir tasarım. Genç ve modern bir şekilde tasarlanmış ve 3 boyutlu yapılmış.”

Gökhan Dinçer: “Türkiye’de bir ilk”

Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Dinçer, etkinliğe büyük önem verdiklerini vurguladı.

Gençlerin bu tür kaliteli organizasyonlarda kendilerini yetiştirmelerinin önemli olduğunu anlatan Dinçer, “Bursa çok özel bir şehir. Aslında FIBA’nın da Bursa’yı tercih etmesi bunun göstergesi. İnşallah bundan sonra da olur. Bursalı gençler basketbola ilgi duyacak ve bu anlamda kendilerini profesyonel yapacak süreçlerde her zaman yetkin olacaklar.” Birlikte yöneteceğiz.” dedi.

TOFAŞ Spor Kulübü Genel Müdürü Tolga Öngören, bu turnuvanın geleceğe yatırım olduğunu söyledi.

Öngören, turnuvanın Bursa’da düzenlenmesinden gurur duyduklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Avrupa’nın 3 önemli basketbol şehri ile müsabakaya girildi. Şampiyonlar Ligi yetkilileri burayı defalarca ziyaret etti. Sonunda Bursa turnuvayı aldı. Öncelikle Basketbol Şampiyonlar Ligi’ne böyle bir vizyon ortaya koyduğu için teşekkür etmeliyiz. Türkiye’de bir kazanan gerçekleşti.”Bu özel bir turnuva. Yani bir milli takım turnuvası değil. Kulüplerin düzenlediği bir turnuvadır. Böyle bir turnuvanın şehre kazandırılması için şehrin tüm paydaşlarının işin içine girmesi gerekiyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu